Klant beoordelingen

Thermall
4.5 / 5
Gebaseerd op 297 ervaringen

Bekijk groter

Pizzaoven Classic Mini

5000

€371,07

Meer informatie

Zelf pizza’s bakken in uw eigen pizzaoven? De Classic Mini is een kant-en-klare traditionele Griekse pizzaoven. Door het kleine formaat is hij gemakkelijk te plaatsen op plekken waar minder ruimte is. Met deze oven zet u in een handomdraai overheerlijke pizza’s of brood op tafel. Of u hem nou in de tuin wilt plaatsen of in een klein restaurant, de pizzaoven Classic Mini is er klaar voor.

Ontwerp

De pizzaoven Classic Mini wordt volledig met de hand gemaakt en afgewerkt. De koepel en bodem van de oven zijn gemaakt van vuurvaste stenen. Onder de bodem van de pizzaoven zit ook nog een vuurvaste laag, zodat de bodem waarop gebakken wordt de warmte lang kan vasthouden. De koepel is volledig opgemetseld van vuurvaste stenen en heeft daar overheen een isolatielaag van vuurvaste klei en cement. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de oven goed te regelen is en de pizzaoven ook weinig warmte verliest.

Levering en plaatsen

De pizzaoven Classic Mini wordt inclusief zwartstalen deur geleverd. Hiermee kunt u de oven goed afsluiten en dus ook beter warm houden. U ontvangt de pizzaoven in twee delen (bovengedeelte en bodemplaat). Op die manier is het gewicht verdeeld en is de oven dus makkelijker te plaatsen. U hoeft deze delen ook niet aan elkaar te lijmen. De kans bestaan dan namelijk juist dat het steen gaat scheuren als het uitzet, en door het gewicht van de koepel sluiten de twee delen al goed genoeg op elkaar aan. Plaatst u de oven buiten? Dan adviseren wij u om de koepel met waterafstotende verf te sauzen. Deze is anders namelijk niet waterdicht. De oven kan best een buitje hebben, maar als hij in weer en wind staat is een goede bescherming met waterafstotende verf gewenst. Wanneer u de oven onder een overkapping plaatst of afdekt met een hoes is dit niet noodzakelijk.

 

Gebruik en toepassing

U kunt de pizzaoven Classic gebruiken om pizza’s te bakken, maar hij is ook zeer geschikt voor het bakken van brood. Door de hoge temperatuur is het voedsel dat u in een pizzaoven bakt veel sneller klaar dan in een gewone oven. Een pizza is in een paar minuten afgebakken en ook brood kan binnen enkele minuten al klaar zijn.

Let op: Wanneer u de pizzaoven voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk dat u de oven voorzichtig opstookt. Dit is nodig om de stenen te laten wennen aan de hoge temperatuur en zo schade aan de oven te voorkomen. Hoe u dat opstoken het best kunt doen leest u hier

Mogelijkheden

  • Formaat | De pizzaoven Classic is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Een slag groter is de Pizzaoven Classic Small.
  • Kleur | De buitenlaag van vuurvaste klei en cement is in elke door u gewenste kleur te schilderen. Het is ook mogelijk om de pizzaoven Classic met zwarte stenen te verkrijgen. Stuur ons even bericht voor een prijsopgave van deze pizzaoven in het zwart.
  • Buitenkeuken | De pizzaoven Mini is heel geschikt om te verwerken in een buitenkeuken.
  • Isolatie | De Classic Mini is in principe gebruiksklaar. Optioneel kunt u de oven nog extra isoleren, zodat de warmte nog langer wordt vastgehouden.
  • Mozaïek | Om de pizzaoven een heel eigen uiterlijk te geven, kunt u uw oven afwerken met mozaïekstenen. Dit geeft een heel authentiek en origineel effect.


Via onderstaande knop komt u uit bij allerlei handige accessoires, zoals een onderstel, pizzascheppen, borstels of complete sets daarvan.

Accessoires

Rookkanaal nodig? Via onderstaande knop vindt u wat u nodig heeft. Voor een buitenoven heeft u voldoende aan een meter enkelwandig rookkanaal met een kap erop tegen regeninslag. Bij de Classic Mini past een rookkanaal met een diameter van 130 mm. 

Rookkanalen


* Overige productspecificaties vindt u verder naar onderen op deze pagina * 

Downloaden