Klant beoordelingen

Thermall
4.5 / 5
Gebaseerd op 297 ervaringen

Lavamix vuurvaste beton 1650° (20kg emmer) zwart Bekijk groter

Lavamix vuurvaste beton 1650° (20kg emmer) zwart

2486

LAVAMIX is een vuurvast materiaal dat tot hoge temperaturen bestand is. Het heeft een classificatie temperatuur van 1650°. Het materiaal is zelf te mixen met water en hoeft na het mixen en uitharden niet uitgestookt te worden. Dat maakt het een uniek materiaal. Het is qua werking te vergelijken met vuurvast beton alleen kan de LAVAMIX een hogere temperatuur aan en is het slijtvaster

Meer details

€57,44

Meer informatie

Doe-het-zelf:

Het is mogelijk om met dit materiaal uw eigen vuurvaste voorwerpen te maken. Allereest kunt u een keuze maken tussen de LAVAMIX grijs/wit en zwart. De LAVAMIX wordt geleverd in een plastic zak van 20kg. Afhankelijk van de hoeveelheid LAVAMIX voegt u de juiste hoeveelheid water toe en roert tot u een egale mix heeft. Giet de mix in een siliconen mal naar keuze. Het is belangrijk dat u zowel het mengsel als de mallen tussen de 18 en 25° bewaard. Plaats de mal op een tril oppervlak (doe-het-zelf tip: schuurmachine aan de mal bevestigen en deze aanzetten) om alle luchtbellen te verwijderen. Dit duurt meestal 3-4 minuten. 20 uur later controleert u of de mix goed droog is en voeg wat water toe dat door de mix wordt geabsorbeerd. 4 uur later kunt u de vuurvaste vorm/steen uit de mal verwijderen. Het advies is deze 15 dagen te laten rusten voordat u het in contact brengt met vuur.

Op-maat-gemaakt:

De LAVAMIX is te customizen in vorm, afmetingen, kleur en aantal. Het is ook mogelijk om siliconen mallen te laten maken waarna u zelf de stenen kunt maken. Neem contact met ons op voor meer info.